2015. április 4., szombat

Jupiter felemelkedése filmkritika.

Szolgálati közlemény, így az elején:  Tudom, több könyvvel is el vagyok maradva, de ígérem, most a hosszú hétvégén pótlóm őket, sőt még többet kaphattok. A következő napokban több filmet is meg fogok nézni, ezekről természetesen jön a kritika. A tervezett könyv és filmkritikák: Riyria krónikák összes, kiemelve az utolsó két kötetet. Az Árny Ura. A Tékozló Fiú. Helyőrség. Hős 6-os. A mindenség elmélete.
Akkor térjünk a lényegre.
Tegnapi filmem a Jupiter felemelkedése volt. Igazából féltem tőle, hogy milyen lesz, hiszen megnéztem mind az Otherworld-ös srácok, mind Szirmai Kolléga értékelését, senkinek nem tetszett.
A történet egy szegény sorú, orosz bevándorló lányról, Jupiterről szól, akinek valamelyik rokona (szánom bánom bűnöm, ezt nem jegyeztem meg) kitalálja, hogy menjen el petesejt donornak, így szerezve pénzt. Ott kiderül, hogy idegenek meg akarják ölni, de egy űrfarkasember megmenti. Megtudja, hogy az egyik leggazdagabb űrcsalád sarja, innen indulnak a bonyodalmak. Sajnos spoiler nélkül elég keveset tudnék mondani, így nem is teszem.

A már fent említett kollégákkal én egyáltalán nem értek egyet, nem csak Mila Kunis hosszú lábai jók a filmben! A történetben aki szeretne, talál mélyebb mondanivalót, sok helyen elég nagy fordulatok is vannak. Nagyon jól szemlélteti a film, hogy a kapitalizmus hogyan "sajtolja" ki az emberiséget, csak itt már ezt univerzum szinten mutatták meg. Van itt minden, szerelem, árulás, ármány stb. De a lényeg! Vannak benne sárkányok! (Elnézést, saját mánia :) )
Hogy kinek ajánlom: Annak is, aki szeretne csak két órára elmerülni a látványvilágban, de annak is, aki szeretne elgondolkodni rajta.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése