2015. február 14., szombat

Őfelsége Sárkánya (Temeraire I.)

Először is szeretném megköszönni a könyvet Alex cimborámnak, ki rendelkezésemre bocsájtotta mind a 4, magyarul megjelent kötetet.
Számomra nagyon nehéz elfogulatlanul hozzányúlni a könyvhöz, hiszen nagy sárkány fan vagyok. Még azt érdemes tudni a sorozatról, hogy alternate history, gyakorlatilag a napóleoni háború sárkányokkal megfűszerezve.

Történet egy sárkányról, Temeraire és az ő reptetőjéről, William Laurenceről szól. Ami a bonyodalmak kezdete, hogy Laurence egy hajó kapitánya, de mivel Temeraire őt választja ki kikelése után reptetőjének, így kénytelen autodidakta módon megtanulni a sárkány nevelés és irányítás csinyját-binját. A regény nagyon jól bemutatja, hogy hogyan történik meg a haditengerészet-légierő közötti váltás. Az elején még kinézik mindkettejüket, hiszen a sárkány egy igen különleges és Európában ritka faj képviselője, viszont ahogy halad előre a történet mindkettejüket egyre nagyobb elismerés övezi, főleg ahogy szépen lassan kiderülnek Temeaire képességei, háttértörténete és valódi faja.

A könyv során többször is betekinthetünk, hogy az írónő hogyan képzeli el a sárkányok keltetését a "modern" világban, lényegében mintha repülőgépek lennének. Mindenkinek ajánlani tudom a könyvet aki alternate history és/vagy sárkány fan.

Pontozás
Történet: 9/10
Szereplők: 9/10
Világ: 8/10

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése